Hundens pasning

Den Tibetanske Spaniel er en pelshund, med moterate behov for pleje af pelsen. Det er dog vigtigt at holde pelsen fri for filt, da filt strammer på huden og derfor gør ondt på hunden. En til to ugentlige børstninger er i reglen nok. Er hunden i en periode, hvor den fælder meget, tilrådes det dog at børste hyppigere, og give ekstra bad. ( den pels der sidder i børsten, ligger ikke i sofaen ) En god børste og to kamme, er hvad almindelig pelspleje kræver. Børst aldrig i en tør pels, da det slider pelsen. En slidt pels filtrer mere end en velplejet pels gør.Der fås et utal af friservæsker i handlen, selv bruger jeg SO POSH, fra GroomUs Du kan også selv blande vand med et par dråber balsam i en sprayflaske, og bruge det. Du skal være særlig opmærksom på pelsen, bag hundens ører, og dens "bukser". Da en velplejet og ren pels filtrer minds, er det også vigtigt at bade hunden jævnligt.  Bad hver 4-6 uge , hvor du anvender en god hunde schampo og efterfølgende balsam, er i reglen passende. Den Tibetanske Spaniel må aldrig klippes. Det ødelægger pelsens temperatur regulerende evne. 

Klipning af hundens negle er vigtigt og nødvendigt. For lange negle generer hunden . Når du får en hvalp fra mig, er den allerede vænnet til at få klippet negle. læg gerne neglesaksen på bordet når du børster din hund. Tag tangen i din hånd og lad hunden snuse og se. Giv en godbid. Der vil ikke være behov for at klippe hver uge, dette er bare for at hunden til stadighed er tryk ved negle tangen. klip ved behov. Det er meget forskelligt, alt efter hvor ofte der gås på fliser.

Lær hunden at få børstet tænder. Begynd fra den er lille hvalp ( vær opmærksom på, at den kan være øm i munden, ved tandskifte ). Det er ud over tandplejen, vigtigt at kunne røre hunden i munden. uheld kan ske og sidder noget fast i hundens mund, som ikke skulle være der, legetøj eller andet, er det vigtigt at du kan undersøge hundens mund, og at du kan komme til at afhjælpe problemet. 

Ud over hundens fysiske behov, er det vigtigt at tilgodese dens Psykiske behov. Tætte og gode relationer til dens menneske (r) er vigtig, men herudover har hunden behov for oplevelser og udfordringer. Hundens lugtesens er særdeles veludviklet. Brug f.eks en snusemåtte, til at lade hunden søge efter foder eller godbidder. ( husk at " arbejds redskaber " som snusemåtter, ting til at fylde godbidder i mv., skal gemmes væk, når opgaven er udført, og først tages frem igen, næste gang du laver søge øvelse )